Här kan du läsa om vad man kan göra på Vadstena Camping

Aktiviteter

Årets nyheter är en linbana för barnen, ett utomhusschackspel, ny studsmatta och början på en “Bullerby” för barnen där den gamla dansbanan låg, en utomhuspadelbana, pumptracbana, gåfrisbee och gåbingo.

På Vadstena Camping kan alla aktivera sig, stora som små. Förutom nedanstående exempel finns bl.a. pingisbord, fotbollsmål, beachvolleyplan, markstudsmatta, hinderbana och lekplatser som alla kan använda utan extra kostnad. Till våra banor/planer kan man låna bouleklot och beachvolleybollar I receptionen.

I receptionen kan man även låna en wii-konsoll med spel och vanliga sällskapsspel till uppehållsrummet för lite äldre barn.

TV-apparaterna i servicehusen har endast 1, 2, 4 etc. Om ni vill se något speciellt på övriga kanaler lånar ni ett boxerkort till TV ´n i det mittersta servicehuset.

Under sommaren sker även spontana aktiviteter som helikopterflygning, hoppborgar, biovisningar m.m. Följ oss på Facebook för mer information om dessa aktiviteter. Campingen har även ett speciellt område som lämpar sig väl för olika föreningsaktiviteter. Det är ett öppet, grönt område där man med fördel kan ha hundutställningar, sammankomster för bilklubbar osv. Vi har tidigare haft exempelvis cirkus, tivoli och djurutställningar här. Möjlighet finns alltså för de som önskar avskildhet för egna sammankomster. Alla möjligheter går att diskutera, hör bara av er till oss.

Soliga dagar finns uthyrning av trampbåtar, kanoter etc. på badstranden, uthyres av extern part.


Utomhuspadelbana

Årets stora nyhet på aktivitetssidan är en nybyggd utomhuspadelbana som ligger naturskönt nere vid vattnet på badstranden. Pröva på detta oerhört populära spel för 4 personer som alla klarar av! Ni bokar tider i receptionen där ni även kan hyra racket och köpa bollar. 

Kostnad: 360kr/timme


Pumptracbana

Vi antar att det var flera än vi som noterade att snart sagt varje barn hade med sig en kick-bike förra säsongen. Tanken väcktes därmed hos oss att man borde anlägga någon slags bana för dessa (+ cyklar, skateboards och rullskridskor också förstås). Vi har ett område bredvid hoppkudden som lämpar sig för detta ändamål men vi är inte klara med upphandlingen ännu så vi får återkomma med besked om denna.  


Utomhusschack

Vi hakar på trenden med schackspel genom att anlägga ett stort utomhusschackspel bredvid minigolfbanan. Pjäserna rekvireras I restaurangen. 


Gåfrisbee

Detta är ett nytt och underhållande sätt att kasta frisbee. Utmana varandra familjevis! Låna frisbees I receptionen.  


Grillkåta

Vi har en grillkåta som man kan boka för en kväll. Passa på att grilla på en stor häll hela familjen! Kåtan ligger naturskönt nere vid vattnet. Boka den i receptionen. 

Kostnad: 100kr /3-4 timmar


Gåbingo

Vi har en grillkåta som man kan boka för en kväll. Passa på att grilla på en stor häll hela familjen! Kåtan ligger naturskönt nere vid vattnet. Boka den i receptionen. 

20kr/bricka


Cykeluthyrning

Vi erbjuder uthyrning av cyklar (givetvis finns hjälmar för barn att låna) i receptionen.  

Kostnad: 50 kr för halv dag, 100kr för hel dag


Tuff-tuff-tåg

Under perioden 1 juli - 10 augusti görs dagliga turer till Vadstena under dagtid under förutsättning att minst 15 personer anmäler sig. Vi kör in er till Vadstena och hämtar er igen efter ca 3-4 timmar. Vid speciella tillfällen såsom "nostalgiafton" och konserter på slottet kör vi även in till evenemanget och hämtar er när det är slut. 

Barnen brukar avgiftsfritt få åka runt en sväng på campingen, vilket brukar vara mycket uppskattat. Givetvis kan tåget också abonneras av större sällskap, med eller utan guide.


Minigolf

Vår 18-håls golfbana är en mycket uppskattad aktivitet bland våra gäster, äldre som yngre. Under lågsäsong betalar ni minigolfen i receptionen.


Boule

Under perioden Boulebanan är mycket välbesökt, och det märks att det roliga spelet fått ett uppsving de senaste åren. Säsongsgästerna utmanar varandra i boule i en turnering som löper under hela säsongen.


Beachvolley

Vi har fyllt på med sand och införskaffat ett nytt nät till vår beachvolleyplan till säsongen 2021. Nu hoppas vi bara på att vädret tillåter att den kommer att nyttjas ofta denna sommar. Beachvolleybollar finns att låna I receptionen.

Midsommarfirande

Vi har ett omfattande midsommarprogram som sträcker sig från torsdag till lördag.

Under torsdagskvällen anordnas knattedisco för barnen.

Midsommarafton firas traditionsenligt med dans kring midsommarstången. Alla barnen är välkomna att hjälpa till att klä stången och resa den innan vår spelman och lekledare tar tag i firandet. Efter dansen bjuds barnen på glass, och de är sedan välkomna till en tur med Tuff-Tufftåget runt campingområdet. Under eftermiddagen anordnas lekar och tävlingar för barn & vuxna vid dansbanan och dagen avslutas med dans till levande musik för de vuxna. Dansen pågår till midnatt.

Midsommardagen är lika med barnens dag på Vadstena Camping, se sommarprogrammet och på kvällen anordnas något uppträdande i restaurangen. Se vidare om detta I sommarprogrammet.

Fiske

Under allmänna kräftfiskeperioden får allmänheten fiska fritt i Vättern från klockan 17.00 på fredagen till klockan 17.00 på söndagen. Välkomna att boka stuga eller campingplats för ert kräftfiske, det finns gott om de små krypen i sjön!

Vi har inga motorbåtar för uthyrning så ni måste ha egen båt med er. Denna får inte vara större eller gå djupare än att ni kan dra upp den från strand då vi inte har några bryggplatser.

Pub/restaurang

Årets nyheter i restaurangen är en ”boardwalk” utefter sjökanten, en ny dansbana och en båtbar menad att locka badgästerna till ”After Beach”.

Förra året gjorde vi den mycket uppskattade inglasningen av vår uteservering Nu var ju 2020 ett mycket märkligt år med Covid-19 så vi kunde inte nyttja den så som vi skulle velat. Detta år hoppas vi på bättre tider så att så många som möjligt av er gäster kan besöka vår restaurang utan att behöva ta hänsyn till väderlek.

I puben kan man ta en matbit, dricka en öl, ett glas vin eller varför inte en drink. Vi har fullständiga rättigheter.

I puben har vi också riggat upp en storbilds-TV så när angelägna evenemang dyker upp kör vi TV-kvällar. Föredrar ni den underbara utsikten av solnedgångar över Vättern är det bara att slå sig ned på vår uteservering eller "Bryggan" vid vattenbrynet.

Restaurangens meny ändras med jämna mellanrum. (aktuell meny presenteras på intern-TV) men vissa rätter hänger med år från år såsom Black Rock (köttbit som serveras på het lavasten), plankstek och scnitzel. Förra årets pizzasuccé återkommer såklart även I år.

Vill man njuta av en glass finns det både pinn- och kulglass i mängder liksom mjukglass och slush.

Vi har ett stort antal uppträdanden, spelningar, dans, musikquiz och trubaduraftnar under sommaren, I juli månad händer det något I restaurangen nästan varje kväll! Läs om detta I spommarprigrammet eller kolla in våra interntv I receptionen respektive I servicehusen. Ni kan ochkså följa oss på Facebook.

Välkomna till vår restaurang (faktiskt den enda av Vadstenas som har sjöutsikt), missa inte den under er vistelse hos oss!