Här kan du läsa om vad man kan göra på Vadstena Camping

Aktiviteter

På Vadstena Camping kan alla aktivera sig, stora som små. Förutom nedanstående exempel finns bl.a. pingisbord, fotbollsmål, beachvolleyplan, markstudsmatta, hinderbana och lekplatser som alla kan använda utan extra kostnad.

Under sommaren sker även spontana aktiviteter som helikopterflygning, hoppborgar, gymnastikuppvisningar m.m. Följ oss på Facebook för mer information om dessa aktiviteter.

Vi erbjuder uthyrning av cyklar (givetvis finns hjälmar för barn att låna) i receptionen. Soliga dagar finns uthyrning av trampbåtar, kanoter etc. på badstranden, uthyres av extern part.

Nytt för i år är att man kan hyra en grillkåta. Passa på att grilla på en stor häll hela familjen! Kåtan ligger naturskönt nere vid vattnet. Boka den i receptionen.

I receptionen kan man även låna en wii-konsoll med spel och vanliga sällskapsspel till uppehållsrummet för lite äldre barn.

Till våra banor/planer kan man låna bouleklot och beachvolleybollar.

TV-apparaterna i servicehusen har endast 1, 2, 4 etc. Om ni vill se något speciellt på övriga kanaler finns ett boxerkort till TV i det mittersta servicehuset att låna.

För all uthyrning respektive lån gäller att avtalen skrivs med myndig person.


Campingen har även ett speciellt område som lämpar sig väl för olika föreningsaktiviteter. 

Det är ett öppet, grönt område där man med fördel kan ha hundutställningar, sammankomster för bilklubbar osv. Vi har tidigare haft exempelvis cirkus, tivoli och djurutställningar här. 

Möjlighet finns alltså för de som önskar avskildhet för egna sammankomster. Alla möjligheter går att diskutera, hör bara av er till oss.


Tuff-tuff-tåg

Under perioden 1 juli - 10 augusti görs dagliga turer till Vadstena under dagtid under förutsättning att minst 15 personer anmäler sig. Vi kör in er till Vadstena och hämtar er igen efter ca 3-4 timmar. Vid speciella tillfällen såsom "nostalgiafton" och konserter på slottet kör vi även in till evenemanget och hämtar er när det är slut. 

Barnen brukar avgiftsfritt få åka runt en sväng på campingen, vilket brukar vara mycket uppskattat. Givetvis kan tåget också abonneras av större sällskap, med eller utan guide.


Minigolf

Vår 18-håls golfbana är en mycket uppskattad aktivitet bland våra gäster, äldre som yngre. Under lågsäsong betalar ni minigolfen i receptionen.


Boule

Under perioden Boulebanan är mycket välbesökt, och det märks att det roliga spelet fått ett uppsving de senaste åren. Säsongsgästerna utmanar varandra i boule i en turnering som löper under hela säsongen.


Dansbana

På vår dansband anordnas dans till levande musik under härliga sommarkvällar. Här uppträder t.ex. Rivalerna, Spader Dam och Bengt Andersson under sommaren.


Midsommarfirande

Vi har ett omfattande midsommarprogram som sträcker sig från torsdag till lördag. Under torsdagskvällen anordnas knattedisco för barnen.

Midsommarafton firas traditionsenligt med dans kring midsommarstången. Alla barnen är välkomna att hjälpa till att klä stången och resa den innan vår spelman och lekledare tar tag i firandet. Efter dansen bjuds barnen på glass, och de är välkomna till gratisåkning i vattenrutschbanan om vädret tillåter. Därefter vill de som vill följa med i tuff-tuff-tåget på en tur runt campingområdet. Under eftermiddagen anordnas lekar och tävlingar för barn & vuxna vid dansbanan. Dagen avslutas med att Rivalerna spelar på dansbanan. Dansen pågår till midnatt.

Midsommardagen är lika med barnens dag på Vadstena Camping, se sommarprogrammet och på kvällen DJ-spelar Jalle Stegö i restaurangen. Här spelas musik i alla genrer.


Fiske

Under allmänna kräftfiskeperioden (andra helgen i augusti och 5 helger framåt) får allmänheten fiska fritt i Vättern från klockan 17.00 på fredagen till klockan 17.00 på söndagen. Välkomna att boka stuga eller campingplats för ert kräftfiske, det finns gott om de små krypen i sjön!

Vi har inga motorbåtar för uthyrning så ni måste ha egen båt med er. Denna får inte vara större eller gå djupare än att ni kan dra upp den från strand då vi inte har några bryggplatser.