Här kan du läsa om vad man kan göra på Vadstena Camping

Aktiviteter

2021 års nyhet var en linbana för barnen, ny studsmatta och början på en “Bullerby” för barnen där den gamla dansbanan låg, en utomhuspadelbana, pumptracbana och gåbingo. 2022 års nyhet var en klättervägg och årets är en basketbollkorg och kompletteringar av lekplatserna.

På Vadstena Camping kan alla aktivera sig, stora som små. Förutom nedanstående exempel finns bl.a. pingisbord, fotbollsmål, beachvolleyplan, markstudsmatta, hinderbana och lekplatser som alla kan använda utan extra kostnad. Till våra banor/planer kan man hyra utrustning i receptionen.

I receptionen kan man låna sällskapsspel till uppehållsrummet där det även finns ett fotbollsspel och ett airhockeyspel.

Under sommaren sker även spontana aktiviteter som helikopterflygning, hoppborgar, biovisningar m.m. Följ oss på Facebook och Instagram för mer information om dessa aktiviteter. Campingen har även ett speciellt område som lämpar sig väl för olika föreningsaktiviteter. Det är ett öppet, grönt område där man med fördel kan ha sammankomster för bilklubbar osv. Vi har tidigare haft exempelvis cirkus, tivoli och djurutställningar här. Möjlighet finns alltså för de som önskar avskildhet för egna sammankomster. Alla möjligheter går att diskutera, hör bara av er till oss.

Soliga dagar finns uthyrning av trampbåtar, kanoter etc. i uthyrningsstugan nedanför restaurangen. Inför 2022 års säsong har vi köpt in bl.a. flera kanoter och supar.


Utomhuspadelbana

2021 års stora nyhet på aktivitetssidan var en nybyggd utomhuspadelbana som ligger naturskönt nere vid vattnet på badstranden. Pröva på detta oerhört populära spel för 4 personer som alla klarar av! Ni bokar tider i Machiappen. Racketar kan hyras i receptionen där ni också kan köpa bollar.


Pumptracbana

Vi antar att det var flera än vi som noterade att snart sagt varje barn hade med sig en kick-bike 2020. Tanken väcktes därmed hos oss att man borde anlägga någon slags bana för dessa (+ cyklar, skateboards och rullskridskor också förstås). Lagom till sommarlovets start 2021 stod banan klar och nyttjades sedan av ett stort antal barn.  


Gåbingo

Passa på att förena nytta med nöje - gå vår bingopromenad runt campingen.

Köp brickor i receptionen för 20 kr/st.


Grillkåta

Vi har en grillkåta som man kan boka för en kväll. Passa på att grilla på en stor häll hela familjen! Kåtan ligger naturskönt nere vid vattnet. Boka den i receptionen. 

Kostnad: 100kr /3-4 timmar


Cykeluthyrning

Vi erbjuder uthyrning av cyklar (givetvis finns hjälmar för barn att låna) i receptionen.  

Kostnad: 75 kr för halv dag, 150kr för hel dag


Uthyrning av kanoter, supar och trampbåtar

Nere vid restaurangen på badplatsen har vi numera en liten kiosk för uthyrning av grejer till vattenaktiviteter. Passa på att ta en tur!


Tuff-tuff-tåg

Under perioden 1 juli - 10 augusti görs dagliga turer till Vadstena under dagtid under förutsättning att minst 15 personer anmäler sig. Vi kör in er till Vadstena och hämtar er igen efter ca 3-4 timmar. Vid speciella tillfällen, och om intresse finns, såsom "nostalgiafton" och konserter på slottet kör vi även in till evenemanget och hämtar er när det är slut. 

Barnen brukar avgiftsfritt få åka runt en sväng på campingen, vilket brukar vara mycket uppskattat. Givetvis kan tåget också abonneras av större sällskap.

Kostnad 50:-/person tur & retur för dagsturer.
100:-/person tur & retur för kvällsturer.
OBS att avgift tas ut för barnvagn om den upptar en plats.


Minigolf

Vår nybyggda 9-håls golfbana är en mycket uppskattad aktivitet bland våra gäster, äldre som yngre. Under lågsäsong betalar ni minigolfen i receptionen.


Boule

Vår boulebana är mycket välbesökt, och det märks att det roliga spelet fått ett uppsving de senaste åren. Säsongsgästerna utmanar varandra i boule i en turnering som löper under hela säsongen.

Klot kan hyras i receptionen.
Kostnad: 50:-/2 timmar


Beachvolley

Vi har fyllt på med sand och införskaffat ett nytt nät till vår beachvolleyplan till säsongen 2021. Nu hoppas vi bara på att vädret tillåter att den kommer att nyttjas ofta denna sommar. Beachvolleybollar finns att hyra I receptionen.

Kostnad: 50:-/2-3 timmar

Midsommarfirande

Vi har ett omfattande midsommarprogram som sträcker sig från torsdag till lördag.

Under torsdagskvällen anordnas knattedisco för barnen.

Midsommarafton firas traditionsenligt med dans kring midsommarstången. Alla barnen är välkomna att hjälpa till att klä stången och resa den innan vår spelman och lekledare tar tag i firandet. Efter dansen bjuds barnen på glass, och de är sedan välkomna till en tur med Tuff-Tufftåget runt campingområdet. Dagen avslutas med dans till levande musik för de vuxna. Dansen pågår till midnatt.

Midsommardagen är lika med barnens dag på Vadstena Camping, se sommarprogrammet och på kvällen anordnas något uppträdande i restaurangen. Se vidare om detta I sommarprogrammet.

Fiske

Under allmänna kräftfiskeperioden får allmänheten fiska fritt i Vättern från klockan 17.00 på fredagen till klockan 17.00 på söndagen. Välkomna att boka stuga eller campingplats för ert kräftfiske.

Vi har inga motorbåtar för uthyrning så ni måste ha egen båt med er. Denna får inte vara större eller gå djupare än att ni kan dra upp den från strand då vi inte har några bryggplatser.