Här kan du läsa om vad du kan besöka i närheten av Vadstena Camping

Turistmål

Vår campings belägenhet är som navet i hjulet i ett riktigt turistparadis.

Vadstena

Det är bara tre kilometer till Vadstena, den lilla medeltidsstaden med sitt slott byggt av bland annat Gustav Vasa, Heliga Birgittas klosterkyrka och kloster (Bjälboättens palats), Birgittinernas nutida kloster och kyrka, det gamla biskopshuset och rådhuset för att bara nämna några sevärdheter. 

Missa heller inte att shoppa i några av stadens många småbutiker!


Omberg

Vi rekommenderar också varmt ett besök på Omberg 15 km från campingen, med bland annat Ellen Keys strand och Alvastra klosterruin, omtalad i böckerna om Arn. I närheten av Omberg finns även den berömda Rökstenen.


Kyrkor från 1100-talet

I västra Östergötland byggde under tidig medeltid "kungarna" eller hövdingarna de första kyrkorna. Det finns flera exempel på kyrkor från 1100-talet i omgivningarna. Den berömda kyrkan i Bjälbo, även den omtalad i Arnböckerna och markerande hemvist för Bjälboätten ligger endast ett fåtal kilometer från campingen.


Motala med Göta Kanal

Lika nära som området kring Omberg men norr ut ligger Motala med bland annat Göta Kanal, Charlottenborgs slott och radiomuseet. Missa inte Motalas "nya" hamn med det fantastiska motormuseet.

I Motalas närhet finns också Göta kanals vackraste slussar i Borenshult. Nära Motala ligger även Medevi Brunn och Werner von Heidenstams Övralid.